Τι είναι το VoIP;
Το VoIP (Voice Over IP) είναι τεχνολογία που μας επιτρέπει την μετάδοση φωνής μέσω διαδικτύου - με άλλα λόγια την τηλεφωνία μέσω Internet.

Είτε με κάποιο ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή μας (softphone), είτε με κάποια ειδική VoIP τηλεφωνική συσκευή, μπορούμε να λαμβάνουμε και να πραγματοποιούμε τηλεφωνικές κλήσεις με πολύ χαμηλότερο κόστος από την συμβατική τηλεφωνία (POTS).

Για να λειτουργήσει το VoIP χρειαζόμαστε σύνδεση με το Internet. Ενώ λειτουργεί και με dial-up, ιδανικά προτιμούμε μόνιμες συνδέσεις (π.χ. ADSL) για να είναι always-on το τηλέφωνο μας και να μπορούμε να δεχόμαστε κλήσεις ανα πάσα στιγμή. Το VoIP λειτουργεί με οποιαδήποτε σύνδεση στο Internet (ADSL, WiFi, GPRS, 3G, κλπ) αρκεί να επιτρέπεται η διακίνηση των VoIP "πακέτων" στο εκάστοτε δίκτυο.

Το VoIP σαν τεχνολογία υπάρχει από τις αρχές τις δεκαετίας του '90, αλλά άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα διαδεδομένο στις αρχές του 2000. Σήμερα περισσότεροι από 600 εκατομύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τεχνολογίες VoIP για την επικοινωνία τους, είτε το ξέρουν (Skype) είτε δεν το ξέρουν (εναλλακτικοί πάροχοι).

Το VoIP λειτουργεί είτε μόνο για εξερχόμενες κλήσεις, είτε και για εισερχόμενες με χρήση κανονικού τηλεφωνικού αριθμού (DID). 
What's Hot?
Viva Mobile Refill
Viva Wallet app - Ανανέωση χρόνου ομιλίας τώρα από το κινητό σου!
Alert